Muşlu emekçiler Soma için alanlara indi

Muşlu emekçiler Soma için alanlara indi

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden emekçiler için Muş'ta yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi. 

SEMRA AKTAN / YÜKSEKOVA HABER

MUŞ -Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenler için birçok kentte olduğu gibi Muş'ta da sendika üyesi emekçiler alanlardaydı.

Muş Devlet Hastanesi önünden bir araya gelen yüzlerde emekçi, belediye meydanına yürüdü.

Yürüyüş sırasında sık sık, "Direne direne kazanacağız, yaşasın halkların kardeşliği, dün Roboski bugün Soma, katil devlet hesap verecek, katil Erdoğan" sloganları atılırken, "Senin çizmelerin birçok vicdandan daha temiz, tomayla Soma’yı söndürebilecek misin?, yén ku şewiti ne komır bu mırov bu, Hiçbir kömür ısıtamaz babası öle çocuğun yüreğini’ yazılı dövizler taşındı.

Meydanda yüzlerce kişiye seslenen SES Dönem Sözcüsü İdris Gürkan, Soma'da yaşananların kaza değil, katliam olduğuna dikkat çekti.

Açıklamasında, işçi ölümlerinin kader olmadığını vurgulayan Gürkan, Soma faciasının vicdanı olan herkes için bir millat olduğunu belirtti.

"KAZA DEĞİL CİNAYET"

Gürkan açıklamasında, “Türkiye işçi sınıfının iş cinayetlerine, güvencesiz çalıştırmaya karşı sabrı kalmadı. Çünkü biz biliyoruz ki bu katliam “kaza” ile olmadı. Önceki cinayetlerde de olduğu gibi işçi kardeşlerimizin ölümü kader değildir. Özelleştirme ve taşeronlaştırma politikalarını hayata geçirenler Soma’da yaşananların başlıca sorumlularıdır” ifadelerini kullandı.

"BİZE KALAN SADECE ACI DEĞİL MÜCADELEDİR"

Soma’daki faciada yüzlerce işçinin can verdiğini anımsatan Gürkan, "Madenle ilgili mevzuata aykırı durum olmadığını açıklayan Çalışma Bakanlığı, basitçe bir “gaf” yapmamış, fiilen o görevin gereğini yapmayacağını ilan etmiştir. Soma’dan yitirdiğimiz işçilerden bize kalan sadece acı değil, böylesi katliamların yaşanmaması için mücadele görevidir” dedi.

Gürkan açıklmasında şu ifadeleri kullandı: “Bizler DİSK-KESK-TMMOB-TTB-TDB olarak tüm işçi sınıfını, emekçileri ve emek dostlarını, Soma’daki işçi kardeşlerimiz için, güvenceli iş ve insanca yaşam hakkımız için ayağa kalkmaya çağırıyoruz”

KESK öncülüğünde gerçekleştirilen eyleme. BDP İl Teşkilatı, MEDDER Öğrenci Derneği, KURDİ-DER, SES, Muş Tabipler Odası, EĞİTİM-SEN, İHD ve birçok yurttaşta da destek verdi.

Eylem beş dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi.

1-251.jpg

2-155.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.