Müslim: Ankara’daki saldırıyı kınıyoruz, suçlamaları reddediyoruz

Müslim: Ankara’daki saldırıyı kınıyoruz, suçlamaları reddediyoruz

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Ankara Kızılay’daki saldırıyı kınadıklarını söyledi, saldırı sonrasında hükümet tarafından hedef gösterilmelerine yanıt verdi.

Ankara Kızılay’da 37 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı ile ilgili hükümet yine YPG’yi suçlarken, PYD Eş Başkanı Salih Müslim’den açıklama geldi.

Geleneksel Süleymaniye Forumu’nun 4’üncüsüne katılmak üzere Süleymaniye’de bulunan PYD Eş Başkanı Müslim, burada yaptığı açıklamada, “Hangi grup yaptıysa Ankara saldırısını kınıyoruz. Rojava’ya yönelik suçlamaları reddediyoruz” dedi.

“Hani delil?”

Roj News’in konuyla ilgili sorularını da yanıtlayan Müslim, hükümetin saldırıyla ilgili iddialarına “Evinde oturup insanları suçlamak kolay. Ellerinde nasıl bir delil var, hani delil?” sözleriyle yanıt verdi.

Merasim Sokak saldırısının da YPG’nin üzerine atılmaya çalışıldığını hatırlatan Müslim, YPG’yi zan altında bırakanların bir kez daha yanıldıklarının ortaya çıkacağını vurguladı.

PYD Eş Başkanı, “Bu kirli oyunlardan vazgeçsinler. Bu patlamayla hiçbir alakamız yoktur. Bizim prensiplerimize aykırıdır. Türkiye’nin istikrarı bize de hizmet eder. Biz buna inanıyoruz,” ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.