Muş Devlet Hastanesi’nde Bir İlk

Muş Devlet Hastanesi’nde Bir İlk

Muş Devlet Hastanesi’nde görevli doktorlar yaptıkları ameliyatlarla ilklere imza atmaya devam ediyor.

Muş Devlet Hastanesi’nde yapılan tetkikler sonucu böbreğinde oluşan kistin patladığı tespit edilen Zekiye Gaspak, başarılı bir operasyonla sağlığına yeniden kavuştu. Ameliyattan çıktıktan sonra gözetim altına alınan Gaspak, “Bir hafta önce doktora geldim. Dediler ki böbreğinde kist patlamış. Ondan sonra ameliyat edildim. Ameliyat çok iyi geçti. Şimdi çok iyiyim. Ağrılarım hiç yoktu. Sinsiymiş, sadece hastaneye öylesine geldim, bana kist var dediler. Elazığ’a gittim sonra tekrar Muş’a geldim ve ameliyat oldum” dedi.

Zekiye Gaspak’ın ameliyatını gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mithat Kıvrak, ise kistin tehlikeli olduğunu belirtti. Kıvrak, “Zekiye hanım bundan iki hafta önce bize başvurdu. Yapılan tahlillerde sol böbreğinde şüpheli kitle görülmesi üzerine tahliller yapıldı. Yapılan tahliller sonucunda hastaya operasyon yapma kararı verdik. Ameliyata girdik. Ameliyat sırasında hiçbir sıkıntı yaşamadan kitleyi alarak böbreği kurtardık. Hasta da genç olması nedeniyle, böbreğinin muhafaza edilmesi yöntemini seçtik. Bu yapılan ameliyat Muş’ta ilk kez yapılan ameliyattır. Zaten Türkiye’de de çok sık yapılan bir ameliyat değil. Genelde böbreğin tamamını alıyorlar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.