Muradiye’de Süt Ve Süt Ürünleri Bilgilendirme Semineri

Muradiye’de Süt Ve Süt Ürünleri Bilgilendirme Semineri

Van’ın Muradiye ilçesinde, bayanlara yönelik süt ve süt ürünleri bilgilendirme semineri düzenlendi.

VAN -  İlçeye 10 kilometre mesafede bulunan Açıkyol Mahallesi’ndeki taziye evinde verilen seminere Dr. Cemil Güner ve ebe Eda Uzuner konuşmacı olarak katıldı.

Dr. Cemil Güner, süt ve süt ürünlerinden bulaşan hastalıkların başında sütün kaynatılmadan peynir yapılmasının hatalı bir davranış olduğuna değinerek; hayvanların memelerini temizlenmesi, hayvan dışkılarının süte karışmaması için gerekli önlemlerin alınması ve sağılan sütün iyice kaynatıldıktan sonra peynir yapılması gerektiğini vurguladı. Brusella hastalığına da değinen Güner, bunun da sütün kaynatılmadan peynir yapıldığından dolayı kaynaklandığını söyledi. Bunun önlenmesi içinde sütü 100 derece kaynatıldıktan sonra kullanılması ve bu yolla hastalığın önleneceğini kaydetti.

Kadın hastalıklarına da değinen Dr. Cemil Güner ve ebe Eda Uzuner, temizliğin ve yapılan tüm işlerinde hijyenik bir ortam içerisinde yapılması gerektiğini kaydettiler.

Muradiye’de Süt Ve Süt Ürünleri Bilgilendirme Semineri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.