Munzur Festivali'nin programı belirlendi

Munzur Festivali'nin programı belirlendi

Bu yıl "Birliğimiz dirliğimizdir, dirliğimiz barışımızdır" sloganıyla düzenlenecek 16'ncı Munzur Kültür ve Doğa Festivali, 28-31 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek.

Dersim Belediyesi tarafından geçen yıl iptal edilen bu yıl ise 28-31 Temmuz günlerinde düzenlenecek 16. Munzur Doğa ve Kültür Festivali'nin programı belirlendi.16. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin programı şu şekilde:

28 Temmuz Perşembe 

* Ana ve Pirlerin katılımıyla çılaların uyandırılması ile Jara Gole Çetu’da saat 18.00’de açılış yapılacak.

* Dersim’in Toplumsal Değerleri adlı sohbet, Dersim Bölgesi Ocak Pir ve Analarının katılımıyla Jara Gole Çetu’da devam edecek. 

* Yine saat 19.00’da Moğultal Mahallesi Eski Sebze halinde kurulacak olan Masal Çadırı’nda çocuklara anadilde hikâye anlatılacak. 

* 1992 yılında Dersim"de "faili meçhul" cinayetlerde katledilen Ayten Öztürk’ün anısına Yeraltı Çarşısı’nda saat 21.30’da film gösterimi yapılacak. 

29 Temmuz Cuma

* Saat 09.00’da kutsal mekan Düzgün Bava mekânı ziyaret edilecek. (Araçlar Otogar’da kalkacak)

* “Savaş ve Kadın” konulu panel Esra Çiftçi moderatörlüğünde Prof. Neşe Özgen, Filiz Uğuz, Kıvılcım Arat, Fatma Keskintimur’un katılımıyla saat 17.00’de Sanat Sokağı'nda gerçekleştirilecek.

* Yine saat 19.00’da Moğultal Mahallesi Eski Sebze halinde kurulacak olan Masal Çadırı’nda çocuklara anadilde hikaye anlatılacak.

* “Siyasal Süreç ve Çözüm Önerileri” konulu panel Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul moderatörlüğünde ve Alican Önlü, Mehmet Türkmen, Besime Konca, Sıtkı Güngör, Kasım Koç’un katılımıyla saat 19.00’da Seyid Rıza Meydanı’nda gerçekleştirilecek. 

* Yeraltı Çarşısı üstünde saat 21.30’da Sakine Cansız’ın hayatını anlatan “Sara” belgesel film gösterimi gerçekleştirilecek. 

30 Temmuz Cumartesi 

* Saat 9.00’da kutsal mekan olan Munzur gözeleri ziyaret edilecek. 

* Av. Özgür Ulaş Kaplan moderatörlüğünde Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Diyarbakır Baro Başkan Vekili Ahmet Özmen, Hakkari Baro Başkanı Serdar Işık, Van Baro Başkanı Murat Timur, Batman Baro Başkanı Ahmet Sevim’in katılımıyla saat 17.00’da Sanat Sokağı’nda Tahir Elçi’nin anısına "Bölgede Hak ve Hukuk İhlalleri" konulu panel düzenlenecek. 

* Moderatörlüğünü Fatma Kalsen’in yapacağı ve İdris Baluken, Yüksel Genç, Gültan Kışanak ile Erdal Ataş’ın katılımıyla saat 19.00’da Seyid Rıza Meydanı’nda “Yerinden Yönetim” adlı panel gerçekleşecek. 

* Yine saat 19.00’da Moğultal Mahallesi Eski Sebze halinde kurulacak olan Masal Çadırı’nda çocuklara anadilde hikaye anlatılacak.

* Yeraltı Çarşısı üstünde saat 21.30’da "Biramın tê tin (Hatırlıyorum)" belgesel filminin gösterimi gerçekleştirilecek.

31 Temmuz Pazar 

* Saat 09.00’da Seyid Rıza’nın köyü Ağdat’ta anma gerçekleştirilecek.

* Moderatörlüğünü Leyla Akyıldız’ın yapacağı ve Hüseyin Ozan, Hasan Ali Kılıç, Kemal Mutlu’nun katılımcı olarak katılacağı "Halkların Yaşamında Dilin Önemi" konulu panel saat 15.00’te Sanat Sokağı’nda gerçekleşecek. 

* Dersim sanatçıları Metin Kahraman, Ahmet Aslan ve Erdoğan Emir’in katılımıyla çevre temizliği ve çevre yürüyüşü, saat 17.30 Seyid Rıza Meydanı'nda yapılacak

* Moderatörlüğünü Av. Barış Yıldırım’ın yapacağı ve Cemalettin Küçük, Yusuf Gürsuçu, Özlem Yeniay'ın katılımıyla saat 19.00’da Seyid Rıza Meydanı’nda "Dersim’de Ekolojik Tahribat" konulu panel gerçekleşecek. 

* Yine saat 19.00’da Moğultal Mahallesi Eski Sebze halinde kurulacak olan Masal Çadırı’nda çocuklara anadilde hikaye anlatılacak.

* Kapanış ise Ana ve Pirlerin Dualarıyla Seyid Rıza Meydanı’nda saat 20.30’da Çılalar sıralandırıldıktan sonra “Dengbej" adlı belgesel filmin gösterimi Yeraltı Çarşısı üstünde gerçekleşecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.