Mum ışığında ders

Mum ışığında ders

Hakkari’nin Gazi Mahallesi’nde elektriklerin kesilmesi üzerine öğrenciler mum ışığında ders çalışmak zorunda kaldı.

HAKKARİ - Gazi ile Yeni mahalle arasında bulunan yüksek gelirim hatlarında meydana gelen arızadan dolayı elektrikler kesilince, öğrencilerin mum ışığında ders yapması ailelerinin tepkisine neden oldu.

Gazi Mahallesi sakinlerinden İdris Mavigöz, meydana gelen arızadan dolayı elektriklerin kesildiğini söyledi. Mavigöz, “Elektriklerin gelip gitmesi sonucu benim ve birçok mahalle sakininin elektronik ev eşyaları yandı. Defalarca ilgili kuruma söylememize rağmen onarım çalışmalarının sürdüğünü söylediler. İki gündür mahallenin bir bölümünde elektrik olmadığı için perişan olduk. Çocuklarımız mum ışığında ders çalışıyor. 21. yüzyılda karanlıkta kalmamız, bizleri eski yıllara geri götürdü. 4 Nolu Sağlık Ocağı lojmanlarının dinamosu yüksek gelirimde yandığı için lojmanda kalanlar perişan oldu. İlgili kurum yetkilileri ile görüştük. Kopan iletkenlerin ilde bulunmadığını ve il dışında getireceklerini bize söylediler. Halen arızayı gidermediler” şeklinde konuştu.

VEDAŞ Hakkari İl Müdürlüğü yetkilileri ise, aşırı yüklemeden dolayı yüksek gelirim hatları ve trafonun hasar gördüğünü belirterek, arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade ettiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.