Mülteciler sınır köylerine gitmeye başladı

Mülteciler sınır köylerine gitmeye başladı

Türkiye'nin Avrupa'ya gitmek isteyen mültecileri artık engellemeyeceğini söylemesinin ardından mülteciler sınır köylerine gidiyor. Sabaha karşı başlayan hareketlilik günün ilk ışıklarında da devam etti.

Suriye’deki saldırıların mülteci hareketliliğini artırdığını söyleyen AK Parti Sözcüsü Çelik’in “Artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz” sözleri üzerine mülteciler Edirne sınırında toplanmaya başladı.

Avrupa’ya gitmek isteyen mülteciler Çanakkale’deki Yeşil Liman, Babakale ve Kadırga Koyu gibi noktalara geliyor. Kadın ve çocukların da olduğu mültecilerin hareketliliği sabah saatlerinde daha da arttı.

İzmir’de ise dün geceden bu yana Yunan adalarına geçmek isteyen mülteciler Dikili ilçesindeki sahil bölgesine geldi. Yaklaşık 160 kişilik grupta bulunan Suriyeli Halit Sait, kendi imkanlarıyla bot temin ettiklerini belirterek, “Eşyamızı topladık, bota binip Yunanistan’a gideceğiz” diye konuştu.

İzmir’in Çeşme, Karaburun ve Seferihisar ilçeleri ile Aydın’ın Kuşadası ve Dikili ilçelerinde de mülteci hareketliliği yaşanıyor.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde de adalara geçmek isteyen mülteciler yanlarında lastik bot getirdi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.