Mülteci kampının kapatılması için Calais'de gün boyu protesto

Mülteci kampının kapatılması için Calais'de gün boyu protesto

Fransa'nın İngiltere'ye geçiş noktasındaki Calais şehrinde 'Orman' olarak bilinen mülteci kampının kapatılması çağrısıyla düzenlenen protesto gösterileri başladı.

Fransız çiftçi ve kamyoncular Calais'deki anayolları tıkayarak mülteci kampını protesto ediyorlar.

70 kamyon İngiltere'ye geçiş yolunda düşük hızla seyrederek trafiği aksatmaya çalışırken, yaklaşık 500 kişi de limana inen yolun etrafında bir 'insan zinciri' oluşturdu.

Protestocular kampın şehre zarar verdiğini ve limanda aksamalara neden olduğunu belirtiyorlar.

Kamyoncular İngiltere'ye ulaşmaya çalışan çetelerden ve mültecilerden tehditler aldıklarını, çiftçiler ise kampın büyümesiyle tarlaların tahrip olduğunu söylüyorlar.

Calais belediye başkanı Natacha Bouchart kamptaki durumun artık tahammül edilemez bir noktaya geldiğinin altını çiziyor.

Protestoculardan işyeri sahibi Nicolas Lotin, "Her gün mesai günümüzün mahvolup mahvolmayacağını, o gün bir mültecinin kamyonlarımızdan birinin altına girip girmeyeceğini düşünmek zorundayız. Eğer taşıdığımız ürünlere zarar gelirse ana depoya geri götürmemiz gerekiyor" dedi.

Calais Ticaret Odası Başkanı, "Devletin mültecilerin iyiliğini tüccarların, limanda çalışanların, çiftçilerin ve turistlerin önünde tutması üzerine biz de taktiklerimizi değiştiriyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.