Muhtardan Örnek Davranış

Muhtardan Örnek Davranış

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesine bağlı Müftü Selim Mahallesi Muhtarı Faruk Göktürk, evi yıkılan ve maddi durumu iyi olmayan Abdullah Demet isimli vatandaşa destek verdi.

Müftü Selim Mahalle Muhtarı Faruk Göktürk, mahallesinde bulunan Abdullah Demet’in kendisine ait evinin yapılması için kaymakamlık nezdinde girişimlere başlayarak, gerekli olan kereste, sac, briket ve kum gibi malzemelerin temini için harekete geçti. Göktürk, yıkılan evin molozlarının dışarı taşınmasında bizzat çalışarak Abdullah Demet’e destek vererek, “Abdullah kardeşimle çocukluk arkadaşıyız. Babadan kalma evinin önünde küçük çaplı demir doğrama işleri yaparak ayakta durmaya çalışan biridir. Sayın kaymakamımızla görüşerek kardeşimize hep birlikte ev yapalım dedik. Kaymakam bey bu konuda tüm isteklerimizi ziyadesiyle karşıladı. Bizde el birliğiyle inşallah kardeşimin ailesiyle başını sokup sıcak bir çorba içebileceği, soğuktan korunabileceği bir ev inşa edeceğiz. Abdullah’ın biri henüz bir yaşında ve ilköğretimde okuyan iki çocuğu var. Kendi evi okulun hemen yanında, kiraladığı ev epeyce uzak, çocuklarının eğitimini de olumsuz etkiliyor” dedi.

Abdullah Demet ise, kaymakam ve muhtara teşekkür ederek, “Kaymakam ve muhtarın ilk günden beri desteklerini gördüm. Evim kışın yıkıldı. Ben günü birlik çalışarak geçimimi sağlayabiliyorum.7 aydır kiradaydım. Ümidim azalmaya başlamıştı ki muhtarımız kaymakam beyle görüşerek evimin onarımı konusunda umudumu tekrar yeşertti. Onların sayesinde tekrar kendi evimde oturacağım. Her ay sosyal yardımlaşmadan kira parası almak ağrıma gidiyor” dedi.

Muhtardan Örnek Davranış

Muhtardan Örnek Davranış

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.