MSD: Cenevre'ye katılmaya hazırız

MSD: Cenevre'ye katılmaya hazırız

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Siyasi Kurulu'nun Qamışlo'da düzenlediği olağan toplantının ardından yapılan açıklamada, Cenevre görüşmelerinde ilgili tarafların Suriye krizine siyasi ve barışçıl çözüm güvencesi vermesi gerektiği vurgulandı.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Siyasi Kurulu'nun Qamişlo'daki 2. olağan toplantısı basına kapalı olarak gerçekleşti. Qamişlo’da 28 üyenin katılımıyla gerçekleşen toplantının sonuç bildirgesi düzenlenen basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaşıldı. Basın metni MSD Siyasi Kurul üyesi Hikmet Hebîb tarafından okundu.

Hebib, "Meclisimiz Cenevre görüşmelerine katılmaya hazırdır. Ancak Suriye halklarının tümünü temsil edecek muhalefetin bu görüşmelerde yer alması gerekiyor. Suriye halklarının temsilcilerinin Cenevre görüşmelerinden uzak tutulması, Suriye’deki siyasi değişim ve dönüşümü engeller" dedi.

Açıklama metnin okunması ardından MSD Eşbaşkanı Îlham Ehmed gazetecilerin sorularını yanıtladı. Îlham Ehmed bir gazetecinin, ‘Açıklamanızda demokratik federal sistemi benimsediğiniz ve destek vereceğiniz belirtildi. Siz Suriye’de federal sistemi nasıl gerçekleştireceksiniz?’ sorusuna, “Suriye’deki tüm halklarla toplantılar düzenleyerek demokratik federal sistemi kendilerine anlatacağız, bu şekilde ortak bir noktada buluşmaya çalışacağız” yanıtını verdi.

‘Rojava-Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem Kurucu Meclisi’yle nasıl bir bağlantı içerisinde olacaksınız?’ sorusuna ise Ehmed şöyle yanıt verdi: “Onlarla da toplantı halinde olacak ve kendilerine görüşlerimizi ileteceğiz. Bu şekilde amacımıza ulaşmak için çabalayacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.