MSB: Akar'a bir mektup gönderildi

MSB: Akar'a bir mektup gönderildi

Milli Savunma Bakanlığı, ABD'nin Bakan Hulusi Akar'a gönderdiği ve Türkiye üzerindeki S-400 baskısını artıran mektup hakkında açıklama yaptı.

ABD Savunma Bakanı vekili Patrick Shanahan’ın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a gönderdiği S-400 mektubu hakkında Ankara’dan da açıklama geldi. Milli Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde mektuba ilişkin kısa bir açıklama yapıldı.

“ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan tarafından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a bir mektup gönderilmiştir” denilen açıklamada, sert ifadeler içeren ve Türkiye’yi Rus yapımı S-400 füzelerini almaktan vazgeçirmeyi amaçlayan mektup hakkında şu yorum yapıldı:

“İki ülke arasındaki savunma ve güvenlik konularını kapsayan söz konusu mektupta, mevcut sorunlara stratejik ortaklık çerçevesinde ve kapsamlı güvenlik işbirliğini muhafaza edecek şekilde bir çözüm bulunması yönünde beklenti dile getirilmekte ve görüşmelere devam edilmesinin önemi ifade edilmektedir.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.