Mor önlüklü kadınlar dayanışmaya çağırıyor

Mor önlüklü kadınlar dayanışmaya çağırıyor

Ağrı'nın Kadın Semt Pazarı'nda mor önlükleriyle tezgah açan kadınlar, tüm kadınlara dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

Ağrı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü öncülüğünde kentin Batıkent Mahallesi'nde kurulan Kadın Semt Pazarı'nda tezgah açan kadınlar, mor önlükleriyle kentin sosyal ve ekonomik yaşamına dahil olarak kadın emeğini görünür kılmaya devam ediyor. Cumartesi ve Çarşamba günleri tezgahlarının arkasında geçen kadınlar, bir yandan da pazar alanına canlılık katıyor. Yaklaşık 15 tezgahın yer aldığı pazarda, 12 kadın tezgahlarını mor önlükleriyle açıyor. Satılan ürün etiketlerinin Kürtçe ve Türkçe olduğu pazarda kadınlar, meyve sebzenin yanı sıra, tandır ekmeği, süt ve kadın emeğiyle üretilen çok sayıda ürünü satışa sunuyor. 

'Kadınlar, dayanışmayla güçlerini göstermeli'

Mor önlüklü kadınlardan biri olan lise öğrencisi Ceren Barış, kadınların pazarda emek dayanışmasında bulunduğunu söyledi. Kadınların pazarda ilgi gördüklerini ancak ilginin daha da artması için kadınlar arası dayanışmanın büyütülmesi gerektiğini vurgulayan Barış, "Kadın olarak buradaysak, kadınların da bize destek verip, dayanışmayı büyütmeleri gerekir. Kadın olarak gücümüzü bu şekilde gösterebiliriz" dedi. 

Kadınlara desteği büyütme çağrısı

Satışlardan memnun olduğunu dile getiren Marifet Yakar ise, desteğin daha da büyütülmesi için özellikle kadınlara, "İlgi var ama inşallah daha da artar. Kadınların kadınlara destek vermesi ve dayanışma içinde bulunmalarını istiyoruz" diyerek seslendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.