Molotof atana 5 yıl hapis

Molotof atana 5 yıl hapis

Başbakan Erdoğan'ın Okmeydanı'ndaki molotoflu eylemlerin ardından , molotofun ateşli silah sayılarak cezasının arttırılacağını söyledi.

2 kişinin öldüğü Okmeydanı olaylarını değerlendiren Erdoğan, molotofun ateşli silah sayılarak cezasının arttırılacağını açıkladı. 

Hürriyet'in haberine göre kulislerde, Erdoğan’ın sözünü ettiği bu düzenlemenin, bir süredir hükümetin üzerinde çalıştığı polislerle ilgili paketle yapılabileceği konuşuluyor.

Bu pakette, molotof kokteylinin ‘yanıcı ve parlayıcı madde kullanılarak oluşturulmuş, el yapımı saldırı veya savunma aracı’ olarak tanımlanıp, bulunduran kişiye 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesi, ayrıca molotofun suç işlemek için kurulmuş bir örgüt tarafından kullanılması halinde cezaların yarı oranında arttırılmasının öngörüldüğü kulislere yansımıştı. 


Aynı pakette, yüzün gizlenmesine de ceza getirilirken, polise mukavemet ve kamu malına zarar vermenin cezalarının da arttırılması öngörülmüştü. Son olaylar da dikkate alınarak bu cezalarda oynamalar yapılabileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.