MKM’nin kapanış konseri yasaklandı

MKM’nin kapanış konseri yasaklandı

Mezopotamya Kültür Merkezi’nce bu yıl 2’incisi düzenlenen Kürt Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yarın akşam Bostancı Gösteri Merkezi’nde yapılması planlanan kapanış konseri, İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yasaklandı.

Mezopotamya Kültür Merkezi’nin (MKM), bu yıl 2’incisini düzenlediği 7-15 Mayıs tarihleri arasındaki Kürt Kültür ve Sanat Festivali’nin, yarın akşam Bostancı Gösteri Merkezi’nde yapılması planlanan kapanış konserine yasak geldi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği, “güvenlik” gerekçesiyle konserin gerçekleştirilmesini yasakladı.

MKM ise alınan bu karar üzerine, kapanış konserini etkinlik programı kapsamında bu akşam saat 20.00’de Şişli Kent Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan “Führe’nin korkusu” adlı tiyatro gösterisinin ardından düzenleme kararı aldı.

Tiyatro gösterisinin hemen ardından başlayacak olan konserde, kapanış konserinde sahne alması beklenen müzisyenler Xero Abbas, Hani, Bajar, Meral Tekçi, Mem Ararat, Lawje, Şilan Dora ve Ferhad Mansuri sahne alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.