Mithat Sancar: Türkiye'de yargı sorunu yok

Mithat Sancar: Türkiye'de yargı sorunu yok

HDP'li Mithat Sancar, Meclis'te yaptığı konuşmada Türkiye'de yargı sorununun kalmadığını söyledi. Sancar, "Son iki yılda artık sorun olmaktan çıktı. Neden? Çünkü yargı kalmadı" ifadelerini kullandı.

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, TBMMGenel Kurulu’nda, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında verilen gensoru önergesinin görüşmelerinde söz aldı.

Türkiye’de yargının sorun alanı olduğunu söyleyen Sancar, “Bugün AKP ne yapıyor? Yargıya talimatlar veriliyor hem de apaçık. Mesela Cumhurbaşkanı  “Dokunulmazlıklar kaldırılmalıdır” dedi, AKP Grubu harekete geçti. Anayasa değişikliğiyle yine kanunsuz bir biçimde dokunulmazlıklarımız kaldırıldı” dedi.

‘OHAL’LE HUKUK SIFIRLANDI’

OHAL’in darbecilere karşı mücadele gerekçesiyle ilan edildiğini hatırlatan Sancar, “Fakat olağanüstü hâl, hukukun sıfırlanmasının bir fırsatına çevrildi. Daha önce hukuk belki iyi kötü, eksik gedik bir şekilde uygulanıyordu ama ‘hukuk bitmemişti’ diyebileceğimiz bazı örnekler de yaşanabiliyordu. Olağanüstü halle birlikte hukuk sıfırlandı” diye konuştu.

‘KEYFİ BİR DÜZEN VAR’

Türkiye’de yargının her zaman “büyük sorun” olduğu savunan Mithat Sancar, yargının artık sorun olmaktan çıktığını belirtti. Sancar, şunları söyledi:

“Son iki yılda artık sorun olmaktan çıktı. Neden? Çünkü yargı kalmadı. Yargı, yargı olmaktan çıktığı için ortada yargı sorunu yok. Siyasal iktidarın her türlü aracı kendi istediği şekilde kullandığı keyfi bir düzen var. Bu düzenin Adalet Bakanı olmanın da nasıl bir duygu yarattığını Sayın Bakan anlatsın.”

‘TASFİYE ETTİKLERİNİZİN ATAMALARINDA İMZALARINIZ VAR’

“Son 15 yılı iktidar olarak geçiren bir partisiniz, bütün tasfiye ettiğiniz kamu görevlilerin -hakimler savcılar dahil- atanmasında bakanlarınızın imzası var, Başbakanların, Cumhurbaşkanlarının imzası var. Bürokrasiyi yönetme yetkisi sizlerde ama bu kadar insanı ihraç ederken onları alanlara tek bir dava açılmaz mı? Vazgeçtik davadan tek bir soruşturma açılmaz mı? Hadi soruşturma açmadınız, ya doğru dürüst bir özür, bir öz eleştiri yapmak da mı o kadar zor? ‘Kandırıldık’ deyip bu işin içinden sıyrılmak mümkün mü sanıyorsunuz? Kamu vicdanı, toplum vicdanı bu pişkinliği elbette görüyor ve elbette mahkum ediyor.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.