MİT'e göre 'FETÖ' yapılanmasının şeması

MİT'e göre 'FETÖ' yapılanmasının şeması

Milli İstihbarat Teşkilatı, Darbe Araştırma Komisyonu'na 'FETÖ, PDY' yapılanmasının şemasını gönderdi. Şemada örgütün 'Mütevelli Heyeti', 'Legal ve İllegal yapıları' yer alıyor.

MİT’in 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili komisyona gönderdiği rapor açıklandı. Raporda “Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından daha önce dış makamlarla paylaşılan notlarda FETÖ/PDY’nin darbe girişiminde bulunabileceği bildirilmiş olmakla birlikte, TSK bünyesinde istihbarat toplanamadığından, darbe girişiminin tarihi konusunda net bir istihbarata daha önceden ulaşılamamıştır” denildi.

Örgüt mensuplarınca daha sonra verilen ifadelerde ‘MİT Müşteşarı’nın Genelkurmay Karargahı’na gelmesi ve akabinde Genelkurmay Başkanı tarafından tüm askeri uçuşlar ile Ankara Garnizonu’ndaki askeri intikallerin ikinci bir emre kadar durdurulması üzerine darbe girişiminin başlama zamanının 16.07.2016 saat 03.00’ten 15 Temmuz 2016 saat 20.30 civarına alındığı’ belirtilmiştir” ifadeleri yer aldı.

‘TÜRKİYE 5 BÖLGEYE AYRILDI’

36 sayfalık MİT Raporu’nda ayrıca FETÖ/PDY’nin yurt içi ve yurt dışı yapılanmasına ilişkin belgeler yer aldı. FETÖ/PDY’nin yurt içi yapılanmaya ilişkin yer alan fotoğrafta, Türkiye’yi 5 bölgeye ayırdıkları ve İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep ve Erzurum’un bölgelerdeki sorumlu iller olması dikkat çekti.

Raporda örgütün legal ve illegal yapıları ile MİT, yargı, TSK, eğitim, medya, finans gibi alanlardaki örgütlenme de yer aldı. MİT’e göre ‘FETÖ’ yapılanmasının şeması şöyle:

‘FETÖ PDY’nin 2016 yılı itibarıyla yurtiçi bölge teşkilatlanması:

yurttiçi 1

‘FETÖ/PDY’NİN 15 TEMMUZ ÖNCESİ KUZEY AMERİKA SORUMLULARI: 

amerika

‘FETÖ/PDY’NİN 15 TEMMUZ ÖNCESİ GÜNEY AMERİKA SORUMLULARI

[Başlıksız]

‘FETÖ/PDY’NİN 15 TEMMUZ ÖNCESİ AVRUPA SORUMLULARI:

AVRUPA SORUMLULARı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.