MİT TIR'ları için yeni iddianame

MİT TIR'ları için yeni iddianame

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin yeni iddianame mahkemeye gönderildi.

MİT TIR’ları davasında yeni iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı yeni MİT TIR’ları iddianamesinde 55 şüpheli yer alıyor. Davada 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor.

Habertürk’ten Veli Sarıboğa’nın haberine göre, 55 sanıklı yeni davada tespit edilen 43 yeni sanık var. Mahkemeye gönderilen iddianamede yer alan sanıklar arasında FETÖ’nün ‘askeri personel imamı’ olmakla suçlananlar da bulunuyor.

MİT TIR’larının durdurulması talebinin Fetullah Gülen tarafından “Kara Kuvvetleri Komutanlığı imamına” verildiği belirtilen iddianamede, dikkat çeken detaylar arasında, sanıklardan bazılarının 19 gün boyunca, sadece MİT TIR’larının durdurulması olayında kullanılmak üzere ‘operasyonel hat’ kullandıkları ve bu hatlarla ‘ABD elçiliklerinin arandığının anlaşıldığı’ yer alıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından hazırlanan iddianamede MİT TIR’ları olayı için, “Bu uluslararası istihbarat örgütleriyle Türkiye’ye yapılmış bir uluslararası operasyondur” dedi.

’11 SİVİL İMAM KAYITLI OLMAYAN HAT KULLANDI’

İddianameye göre, 55 şüpheli arasında yer alan ’11 sivil imam’ın, 1 Ocak 2014 ile 19 Ocak 2014 tarihleri arasında kendi adlarına kayıtlı olmayan ‘özel örgüt hattı’ kullandı. ‘Sivil imam’ Bayram Andaç ile Muharrem Gözüküçük MİT TIR’larının durdurulmasından hemen sonra ABD Büyükelçiliği ile İstanbul Başkonsolosluğu’nu aradı. Başsavcı İrfan Fidan, geçen hafta ABD Büyükelçiliği’ne resmi yazı göndererek, ABD Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu’na bu aramaların hangi nedenle yapıldığını sordu ve içeriklerinin bildirilmesini istedi.

ARAMA DETAYLARI

Bu görüşmelerin ayrıntılarına da yer verildi. Buna göre MİT TIR’larının durdurulmasını organize eden ‘sivil imam’ Bayram Andaç, eylemin hemen ardından 20 Ocak 2014 tarihinde saat 11.02’de ABD Büyükelçiliği’ni aradı, 48 saniye görüşme yaptı. Yine 15.21’de ABD Büyükelçiliği’ni arayarak 46 saniye görüşme yaptığı tespit edildi. Son iddianame, MİT TIR’larını durdurma soruşturmasındaki 5. iddianame oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.