Mısır'da Tahrir Meydanı protestolarının 5. yıldönümü

Mısır'da Tahrir Meydanı protestolarının 5. yıldönümü

Mısır'da Hüsnü Mübarek yönetimini deviren Tahrir Meydanı eylemlerinin beşinci yıldönümünde olası protestolara karşı ülke genelinde güvenlik önlemleri artırıldı.

Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi yönetimi, ülkenin büyük kentlerinde gösterileri engellemek için yoğun ordu ve polis gücü bulunduruyor.

Askeri darbeyle iktidara gelen Devlet Başkanı Sisi yönetimindeki güvenlik güçleri, son günlerde başkent Kahire'de beş bine yakın eve baskın düzenledi.

Sivil toplum kuruluşu Uluslararası Af Örgütü, Mısır'daki durumun giderek kötüleştiğini savunuyor ve "Devrim umutlarının boşa çıkmasının ardından, Sisi ülkeyi bir polis devletine çevirdi" diyor.

Sisi Mısır'da seçimlerle başa gelen Muhammed Mursi yönetimini 2013 yılında askeri darbeyle devirerek 2014 yılında başa geçmişti.

Mısır'da Müslüman Kardeşler hareketi yasaklandı, binlerce üyesi tutuklandı ve Mursi dahil yüzlercesi idama mahkum edildi.

Sisi, Tahrir Meydanı eylemlerini anmak için gösteri yapmaya hazırlananlara sert bir yanıt vereceklerini söyledi.

Sisi dünkü açıklamasında "Mısırlılar demokrasi ve özgürlük değerlerini sürdüren sivil, modern ve gelişmiş bir devlet inşa ediyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.