Mısır Trump'ın danışmanını kabul etmedi

Mısır Trump'ın danışmanını kabul etmedi

Mısır Dışişleri, bugün ABD heyetiyle görüşmeyi reddetti. Heyette Trump'ın damadı Jared Kushner vardı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı  bugün ABD başkanı Donald Trump’ın danışmanı ve damadı Jared Kushner’le gerçekleştireceği görüşmeyi iptal etti. Jared Kushner’in gündeminde İsrail Filistin sorunu vardı.

Jared Kushner başkanlığındaki delegasyon bugün Dışişleri Bakanı Sami Şükrü tarafından kabul edilecekti. Mısır Dışişleri Bakanlığı görüşmenin iptali için herhangi bir gerekçe açıklamadı.

Mısır’ın insan hakları standartlarına ve demokratik teamüllere saygı göstermemesinden ötürü ABD 95,7 milyo dolarlık yardımı iptal etmiş, 195 milyon dolarlık yardımı da ertelemişti. ABD’li yetkililer Mısır’ın tavrının bu kararla ilgili olabileceğini söylüyor.

ABD MISIR’IN İSTİKRARININ ÖNEMİNİ ANLAYAMIYOR

Mısır tarafından yapılan kınama açıklamasında “ABD’nin bu yaptırımının yıllara dayanan iki ülke ilişkilerinin stratejik önemini doğru muhakeme edemediğini ve ABD’nin Mısır’ın istikrarını desteklemesinin önemini anlayamadığı” söyleniyor. (Reuters)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.