Minikler söyledi büyükler dinledi

Minikler söyledi büyükler dinledi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde İMKB Lisesi ile Sabri Özel Anadolu Lisesi'nin düzenlediği 13 - 18 yaş arası yarışmacıların katıldığı bir ses yarışması düzenlendi.

ECEVİT BAY - YÜKSEKOVAHABER 

ŞEMDİNLİ - "Dengê Nawşar' ses Yarışması'na farklı okullardan çok sayıda öğrenci katıldı. İlçe Kaymakamı Adem Ünal'ın da izlediği yarışmanın final bölümünde, öğrenciler sahneye çıkarak şarkılarını söyledi.

haberinfotograflari.gif

haberingoruntuleri.gif

Yaklaşık 2 aydır devam eden “Denge Nawşar” ses yarışmasının finalinde, ilk elemelerden sonra finale kalan 10 yarışmacı performanslarını sergiledi. İlk elemelere 80 yarışmacının katıldığı ses yarışmasının finali Şemdinli Cumhuriyet ilköğretim okulu bahçesinde çok sayıda yurttaşın katılımıyla gerçekleşti.

Müzik öğretmenlerinden oluşan jüri üyelerince yapılan değerlendirme sonucunda finale kalan 10 kişi, sahnedeki performanslarını sergiledikten sonra ilk üçe giren öğrencilere hediye olarak altın ve müzik enstrümanları verildi.

Müzik öğretmenlerinden oluşan jüri üyelerince yapılan değerlendirme sonucunda Süleyman Yılmaz birinci, Berivan Kılıç ikinci, Raziye Şahinoğlu ise üçüncü oldu.

Şemdinli İMKB Lisesi Müdürü Mesut Akbaş, “iki aya yakın zamanda yaptığımız çalışmalar sonucunda Şemdinli için çok güzel bir program düşündük. 80 civarında gencimiz başvurdu. Zaman kısıtlamasından dolayı sadece 10 gencimizi hazırladık. Umarım bir öncü olur. Şemdinli'nin bu tür etkinliklere, aktivitelere ihtiyacı var. Eminim birinci olan da dereceye girende girmeyende hepside memnun oldu. Buraya gelen halkın hepside memnun oldu. Şemdinli’de ilk  ve bunun öncü olması dileğiyle diye konuştu.

Kaymakam Ünal, yarışmada dereceye giren öğrencilere altın ve müzik estrümanı hediye etti.

Yarışmanın final bölümünü Belediye Eş Başkanı Nahide Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aslan, kurum amirleri, Okul yöneticileri, öğrenciler ve çok sayıda yurttaş da ilgiyle takip etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.