Minbic'te bomba üretim depoları bulundu

Minbic'te bomba üretim depoları bulundu

Minbic kent merkezinin tamamen temizlenmesinden sonra Minbic Askeri Meclisi savaşçılarının arama tarama faaliyetleri sonucu kentin birçok noktasında bomba ve mayın üretim deposu bulundu.

Minbic kent merkezinin tamamen IŞİD'ten temizlenmesinin ardından, dün sabah saatlerinde Minbic meclis savaşçıları tarafından mayın ve bomba tuzaklarını temizleme operasyonu başlatıldı. Yapılan operasyon çerçevesinde çok sayıdaki ev ve işyerinde kapılara bağlanmış "çekmeli", yine halı ve evlerin kapı önlerine konulan "basmalı" tuzaklamalar etkisiz hale getirildi.

Serip Mahallesi'nin Güvenlik Kavşağı çevresinde bulunan Sebze Hali'nin arka kısmında ise IŞİD'lilere ait silah, bomba ve mayınların yapıldığı üretim deposu bulundu. Bomba, mayın ve havan mermilerinde kullanılacak çok miktarda gübre, fitil, düzenek gibi üretim malzemeleri bulundu. 

Tuzaklar bir bir etkisiz hale getiriliyor 

Minbic Askeri Meclisi bomba ve mayın uzmanlarından Baran Îdo, kentin özgürleşen birçok noktasında mayın ve bomba tuzaklamalarını etkisiz hale getirdiklerini belirterek, kent tamamen özgürleştirildikten sonra halkın güvenli bir şekilde ev ve işyerlerini açabilmeleri için operasyonlarını sıklaştırdıklarını aktardı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.