Minbic'in özgürlüğüne 7 km kaldı

Minbic'in özgürlüğüne 7 km kaldı

Minbic Askeri Meclisi, adım adım Minbic'e yürüyor. Savaşçılar, bu sabah Qinne Tehtanî köyünü de IŞİD'den kurtararak, kente bir adım daha yaklaştı.

Minbic Askeri Meclisi'nin uluslararası koalisyon güçlerinin desteğiyle başlattığı "Minbic'i Özgürleştirme Hamlesi'nde bir eşik daha aşıldı. Dört gündür Tişrîn cephesinden Fırat suyunun batısında ilerleyen Minbic Askeri Meclisi savaşçıları, Kuzey ve Güney Til Arîş, Qubba Hesen Axa, Cib Hesen Axa, Cosa, Neîmiyê ve Qebir Êmo köylerinin ardından bu sabah saat 05.45'te Qinne Tehtanî köyünü de IŞİD'den kurtardı.

Önemli bir eşiği daha geçen savaşçılar adım adım Minbic'e yürürken, Minbic kent merkezine sadece 7 kilometre kaldığı öğrenildi.

Qereqozax cephesinde ise, dün geceden başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden şiddetli çatışmalarda onlarca IŞİD üyesi öldürüldü. 

Uluslararası koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları da IŞİD mevzi ve noktalarına yönelik 4 hava saldırısı düzenledi. Bombardımanda 12 IŞİD üyesi öldürüldü.

Minbic Askeri Meclisi, sadece 7 km uzaklıkta bulunan Minbic'e yürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.