Minbic köyleri bir bir özgürleştiriliyor

Minbic köyleri bir bir özgürleştiriliyor

Minbic Askeri Meclisi iki koldan başlattığı "Minbic'i kurtarma ve özgürleştirme" hamlesinde 6 köy ve 2 stratejik tepe özgürleştirilirken, bir kol 22, diğer kol ise 8 kilometre ilerledi.

Minbic Askeri Meclisi'nin, Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD) desteğiyle başlattığı "Minbic'i kurtarma ve özgürleştirme" hamlesi köylerin bir bir özgürleştirilmesiyle devam ediyor. Operasyonun ilk günü Mustefa Hemadê (Mehşiyêt Şêx Ubêd) köyünü özgürleştiren savaşçılar, ikinci günün sabahında ise Xirbêt Zemalê köyü ile Tişrîn Barajı'nın 5 km güneybatısına düşen stratejik bir tepeyi özgürleştirdi. 

Tişrîn Barajı'nın kuzeybatısına düşen Halûlê, Kuzey Til Irêş, Güney Irêş ve Sêkawiyê köylerini özgürleştiren savaşçılar, bu kolda 22 kilometre ilerledi. 

Qereqozak köprüsünden hamleye başlayan ikinci kol ise, Fırat Nehri'ni geçerek El-Şamiye Dağı eteğindeki Girê Xwedê Tepesi'ni çetelerden arındırdı. Savaşçılar, bu koldan da 8 kilometre ilerledi. 

Hamle şiddetli çatışmalar ve özgürleşen alanlar ile genişleyerek devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.