Milwaukee'deki gösterilerde 'ateş açıldı'

Milwaukee'deki gösterilerde 'ateş açıldı'

ABD'nin Wisconsin eyaletine bağlı Milwaukee'de emniyet yetkilileri, bir polisin Cumartesi 23 yaşındaki siyah bir genci vurarak öldürmesinin ardından düzenlenen gösterilerin ikinci gününde ateş açıldığını söyledi.

Polis, Pazar gecesi gösterilerde açılan ateşte bir kişinin yaralandığını, yaralının zırhlı araçla kurtarılıp hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Yaralanan kişinin protestocu mu, emniyet yetkilisi mi yoksa bölgeden geçen bir sivil mi olup olmadığına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Wisconsin Valisi, ayrıca şiddet olaylarının tırmanması ihtimaline karşı ABD Ulusal Muhafızlarını göreve çağırdı. Milwaukee'de Cumartesi gecesi polis, kaçan şüpheli 23 yaşındaki siyah genç Sylville Smith'i öldürmüştü. Milwaukee belediye başkanı, Smith'in 'Silahını bırak' ihtarına uymadığını söyledi.

Polisin Smith'i silahıyla vurarak öldürmesinin ardından protestocular kentti araçları, binaları ve bir benzin istasyonunu ateşe verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.