'Militanları görüşmeye silah zoruyla getirdik'

'Militanları görüşmeye silah zoruyla getirdik'

Vladimir Putin, "Rus askerinin teröre vurduğu darbe sayesinde Suriye'de barış görüşmeleri yapılabildiğini" söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus askerlerin Suriye’de bulunan uluslararası teröristlere ciddi darbe vurduğunu, bu durumun da  Suriye hükümeti ile muhalefet arasındaki görüşmeler için zemin oluşturduğunu açıkladı.
Putin, “Siz uluslararası terör örgütlerine, merkezlerine, silah ve mühimmat depolarına, araçlarına ve altyapısına ciddi bir şekilde darbe vurdunuz. Şüphesiz ki bunun sayesinde Suriye Arap Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren terör örgütleri dahil olmak üzere uluslararası teröre karşı mücadele eden tüm aktörler, Suriye hükümeti ile silahlı muhalefet arasında kalıcı barış için   görüşmelere başladılar” dedi.

Vladimir Putin, Rusya’nın Suriye’nin iç işlerine karışmak istemediğini, “sadece teröre darbe vurmayı hedeflediğini” bildirdi. Putin, Suriye siyasi sürecin Cenevre görüşmesi sırasında ilerleyeceğini ümit ettiğini dile getirdi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.