Mikaîl Aslan’dan yeni albüm: Axpîn

Mikaîl Aslan’dan yeni albüm: Axpîn

Aslan'ın dokuzuncu albümü çıktı. 'Axpîn', ağırlıklı olarak Aslan'ın kendi bestelerinden oluşuyor.

Mikaîl Aslan’ın dokuzuncu albümü Axpîn (Bitek Tarla) Kalan Müzik etiketiyle raflardaki yerini aldı. Ağırlıklı olarak Aslan’ın kendi bestelerinden oluşan albüm, Cemîl Qoçgîrî prodüktörlüğünde Almanya’da kaydedildi

Üç yıllık bir sürede tamamlanan albüm, Zazaca – Kurmancca ve Türkçe eserlerden oluşuyor. Albümde Mikail Aslan, klamlarından birini Kardeş Türküler, bir tanesini ise Rojda ile seslendirdi.

Albümde Aslan’a duduk ile Suren Asaduryan, qırnata ile İmam Solmaz, Hurdy Gurdy ile müzisyen Elenore Fourniau ve tenbûr ile Cemîl Qoçgîrî gibi saz ustaları eşlik ediyor. Toplamda 11 eser içeren albümün genel konsepti ve düzenlemeleri Mikail Aslan ve Cemîl Qocgîrî’ye ait.

Sanatçının diğer albümleri ise şunlar: Agêrayîs (1999), Kîlîtê Kou (2003), Mîraz (2005), Zernkut (2008), Petag (2010), Pelgûzar (2010), Xoza (2013), Vengê Royî (2015), Axpîn (2018)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.