MHP'li eski vekil 'FETÖ'den tutuklandı

MHP'li eski vekil 'FETÖ'den tutuklandı

Darbe girişim sonrası Gülen cemaatine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan Manisa Barosu eski Başkanı ve MHP eski milletvekili Zeynel Balkız'ın da aralarında bulunduğu 9 avukat tutuklandı.

Manisa'da darbe girişimi sonrası "Fethullahçı Terör Örgütü"ne (FETÖ) yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında aralarında Manisa Barosu eski Başkanı ve MHP eski milletvekili Zeynel Balkız'ın da bulunduğu 12 avukat 10 Ağustos'ta gözaltına alınmıştı.

23 günlük gözaltı süresi sonrası dün savcılığa çıkarılan Zeynel Balkız ile avukat Hasan Gürhan Onat, Ali Özcel, Menderes Hırçıner, Serhan Çelik, Haluk Bedel, Ertan Ergün, Sadettin Yılmaz ve Ali Bilgiç tutuklandı. Süleyman Esin, Mehmet Güler ve Berker Mutaf adlı avukatlar ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Balkız MHP'den 7 Haziran 2015'te milletvekili olmuştu. Yine daha önce de "FETÖ" kapsamında açılan soruşturma da Balkız ve bazı avukatların mal varlıklarına tedbir konulmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.