MHP Çağrı Heyeti'nden açıklama

MHP Çağrı Heyeti'nden açıklama

MHP Çağrı Heyeti Sözcüsü Erel, MHP Olağanüstü Büyük Kongresi’nin 19 Haziran’da yapılacağını ve bütün hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çağrı Heyeti Sözcüsü Ayhan Erel, MHP Olağanüstü Büyük Kongresi ile ilgili açıklama yaptı.

Erel, kurultayın 19 Haziran’da yapılacağını söyledi.

Çağrı heyetinin açıklaması şöyle:

“Kamuoyunun da malumları olduğu üzere MHP olağanüstü kongresinin icrası amacıyla mahkeme tarafından çağrı heyeti olarak bizler görevlendirilmiştir. Bu karar Yargıtay tarafından da onanmıştır. Bunun üzerine tek yetkili organ olarak bizler 19 Haziran 2016’da MHP olağanüstü büyük kongresinin yapılması konusunda karara varmış ve çalışmalar tamamlanmıştır. 19 Haziran’da belirlenen kongrenin korsan, darbe veya sakat olduğu yönünde çıkan bazı mesnetsiz iddialar süreci hiçe saymaktır.

“Söz konusu kararın yerine getirilmemesi durumunda sorumluluk alacağımız da açık ve nettir. Karar vermeye yetkili mahkeme kararları ortada iken heyetimizin mahkemenin kendilerine tanıdıkları sorumlulukları yerine getirmesinin korsan olarak nitelendirilmesi kamuoyunda algı oluşturmaktan başka bir şey değildir.

“Delegelerimiz için barınacakları yerler ayarlanmıştır. Gazete ilanları, SMS mesajları ve adresler aracılığıyla delegeler davet edilmiştir, aynı zamanda MHP Genel Merkezi de kongreye davet edilmiştir.

“Mahkeme heyetininin kararı doğrultusunda bu kongreye hepsini davet etmeyi uygun buluyoruz. Bu büyük ve anlamlı günde Türk milliyetçilerinin şahlanmasını izlemek için siz gazetecileri de davet ediyorum.

“Genel Merkez tarafından kongrede Sayın Genel Başkanımızın ya da onun görevlendirdiği birinin konuşma yapmaması halinde geçersiz sayılacağına dair beyanlar geliyor.

“Biz tüzük gereği Sayın Genel Başkanımızın konuşmaları şeklinde bir madde koyduk, katılmadığı takdirde veya kongreye bir yetkili göndermediği halde bu kongreyi biz yaptığımız için mahkemece kayyum atanması veya görevlendirme yapılması halinde bu görevleri çağrı heyeti üstlenecektir.

“Kongrenin bu heyet tarafından yapılmasından başka çare ve yol kalmamıştır. MHP Olağanüstü Kongresi 19 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.