MGK: Teröre dış desteğin kesilmesi çağrısını tekrarlıyoruz

MGK: Teröre dış desteğin kesilmesi çağrısını tekrarlıyoruz

MGK toplantısının ardından yapılan açıklamada "Teröre ve terör örgütü mensuplarına verilen dış desteğin kesilmesi çağrısı tekrarlandı" denildi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleştirildi. 5 saat süren toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Teröre ve terör örgütü mensuplarına verilen dış desteğin kesilmesi yönündeki çağrımız bir kez daha tekrarlanmış; bütün terör örgütleriyle mücadelenin kesintisiz olarak sürdürüleceği güçlü şekilde ifade edilmiştir. Bazı ülkelerin firari terör örgütü mensuplarını iade etmekten kaçınmalarının kabul edilemez olduğu belirtilerek, iadelerin uluslararası hukukun ve sözleşmelerin gereği olduğu vurgulanmıştır” denildi.

‘FIRAT’IN DOĞUSUYLA İLGİLİ MUTABAKATIN GEREĞİ YAPILSIN’

Suriye’deki gelişmelerinde değerlendirildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’nin Suriye sınırını güvenlik altına almak için daha önce gerçekleştirdiği operasyonlarda ve yürüttüğü diplomasiyle elde ettiği olumlu neticeler de göz önünde bulundurularak, İdlib’te mevcut statünün korunması, Münbiç Yol Haritas’ının süratle uygulanması ve Fırat’ın doğusu ile ilgili varılan mutabakatların gereğinin yapılması hususundaki kararlı duruşumuzun sürdürüleceği belirtilmiştir.”

Açıklamada, Suriye anayasa komitesinin kurulmasının barış ve istikrara katkı sunacağı belirtildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.