MGK OHAL'in uzatılmasını tavsiye etti

MGK OHAL'in uzatılmasını tavsiye etti

MGK Bildirisi'de OHAL'in uzatılması tavsiye edildi. Toplantıda ayrıca, "Türk Hava Sahası'nın Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne kapatılması" da istendi.

MGK yaklaşık iki saat toplantısının ardından bir bildiri yayınladı.

Kurul OHAL’in uzatılması için tavsiye kararı alırken açıklamada, “Türk hava sahasının IKBY’ye kapatılması ve İbrahim Halil Sınır Kapısı’nın Merkezi Irak Yönetimi’nce devralınması sürecinin başlatılması hükümete tavsiye edilmiştir” denildi.

MGK toplantısının ardından yayınlanan bildiride ayrıca, “Merkezi Irak Yönetimi’nin, tüm ülkede anayasal egemenliğini tesis etmek üzere ve özellikle Kerkük’te attığı adımlar değerlendirilmiş, Irak’ın siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına atfettiğimiz önem bir kez daha vurgulanmıştır. Merkezi Irak Yönetı̇mı̇nı̇n Kerkük’te yürüttüğü operasyonun, şehrı̇n son dönemde bozulmaya çalışılan demografı̇k yapısının, tarı̇hi derinliğine uygun şekilde tesisini de sağlamayı amaçlaması hususundaki hassasiyetimiz ve beklentimiz özellikle belirtilmiştir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.