Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye Dışişleri Bakanı terörist mi?

Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye Dışişleri Bakanı terörist mi?

Türkiye'ye dönen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Neymiş güvenlik gerekçesiyle iptal ettiler. Türkiye Dışişleri Bakanı terörist mi?" dedi.

Hollanda tarafından uçağının inişine izin verilemeyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’ye döndü.

Atatürk Havalimanı’nda açıklama yapan Çavuşoğlu, kararın skandal olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, “Bu karar ve skandal ve kabul edilemez. Yazılı olarak verilen bir uçuş izninin yazılı olarak iptal edilmesi kabul edilemez. Diplomatik teamüller, demokrasi iki ülke arasındaki 405 yıllık ilişkiler… Hangi açıdan bakılırsa bakılsın kabul edilemez” dedi.

‘NE DEĞİŞTİ DE ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ?’

Geçmişte Hollanda’da seçim çalışmaları yaptıklarını hatırlatan Çavuşoğlu, “Ne değişti de engellemeye çalışıyorsunuz, neden bu referandumda taraf tutuyorsunuz? Bunlar biliyor ki Türkiye bu yeni referandum ile beraber daha güçlenecek, daha bağımsız bir ülke olacak, ekonomisi çok daha güçlenecek. Ve onların tabiri ile tutulamayacak bir ülke olacak” şeklinde konuştu.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin sosyal medyada “Türk bakanı görmek istemiyoruz” şeklinde açıklamalar yaptığı kaydeden Çavuşoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Kendisi Wilders gibi açıklamalar yaptı. Bunun üzerine Hollanda Dışişleri Bakanı ile görüştüm. Hollanda’daki seçimde zor durumda kalacaklarsa seçimden sonra gelebileceğimi söyledim.

Cevap beklerken Başbakan benim için ‘Hollanda’ya laleleri ve müzeleri görmeye gelebilir’ dedi. O laleler Osmanlı’dan Hollanda’ya gitti. Ama o laleler onları adam etmeye yetmemiş. İsterlerse yeni laleler göndeririz de biraz adam olurlar.

‘HAK ETTİKLERİ KARŞILIĞI VERECEĞİZ’

Bu karar Wilders’ı sevindirdi. Bu kararı verenlerin Wilders’tan ne farkı var? Hiçbir farkı yok. Aynı zihniyet, aynı kafa, aynı faşizm.

Neymiş güvenlik gerekçesiyle iptal ettiler. Türkiye Cumhuriyeti’nin Dışişleri Bakanı terörist mi? Oraya gelecek Türkler terörist mi? Dünden bu yana tehdit ediyorlar. Lahey’de yapalım dediler tamam dedik. Bu seferde küstahça toplantıya katılacakların isimlerini istediler. Bu adımın karşılığını olacak. Hak ettikleri vereceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum