Mevlüt Çavuşoğlu: ABD'nin Kudüs kararını kınıyoruz

Mevlüt Çavuşoğlu: ABD'nin Kudüs kararını kınıyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'yi, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması nedeniyle kınadıklarını söyledi. Çavuşoğlu, ABD'nin Birleşmiş Milletler kararlarını ihlal ettiğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararına Türkiye’den kınama geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Trump’ın açıklamasını “sorumsuzca” olarak değerlendirdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıklarını açıkladı. Trump’ın açıklamasının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından mesaj yayınladı.

Çavuşoğlu, mesajında “ABD Yönetimi’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı ve İsrail’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı yönünde yaptığı sorumsuzca açıklamayı büyük endişeyle karşılıyor ve kınıyoruz. Bu karar uluslararası hukukun ve ilgili BM Kararlarının açık bir ihlalidir” ifadelerine yer verdi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.