MEÜ'deki akademisyenlere destek etkinliği

MEÜ'deki akademisyenlere destek etkinliği

"Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza attıkları için haklarında soruşturma açılan Mersin Üniversitesi'ndeki akademisyenlere destek etkinliği düzenlendi.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza attıkları için haklarında soruşturma açılan Mersin Üniversitesi'ndeki akademisyenler için dayanışma gecesi düzenledi.

Yenişehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik salonuna "Barış için akademisyenler yalnız değildir", "Savaş ve baskı politikalarına hayır, Savaşa karşı barışı savunuyoruz" pankartları asıldı.

Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını Eğitim Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu yaptı.

İçinde geçilen bu karanlık dönemde insanların birbirinden uzaklaştırılmaya çalışıldığını, örgütlenmelerinin zayıf düşürüldüğü ve iktidara karşı yapılan bütün etkinliklere soruşturulmaların açıldığını belirten Muşlu, "Bu dönemde canı henüz yanmamış olanın canı yananın yanında olabilmesini sağlamamız gerekiyor. Ancak bir araya gelerek güç olabiliriz, çünkü biz faşist değil insanız" dedi.

Bu karanlık dönemde bir araya gelmenin öneminden bahseden Muşlu, "Suruç katliamında, Ankara katliamında, Cizre'de, Sur'da ve Nusaybin'de yaşanan katliamlar ile ortaya çıkarılamaya çalışılan korkuyu ancak bir araya gelerek berteraf edebiliriz" dedi.

Konuşma ardından etkinlik müzik dinletisi ile son buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.