Metin Feyzioğlu: 'Aday gösterilmede geç kalındı'

Metin Feyzioğlu: 'Aday gösterilmede geç kalındı'

Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde partilerin aday göstermede geç kaldığını ifade etti.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde partilerin aday göstermede geç kaldığını ifade ederek, "Şuana kadar hala adayların belli olmamasını milli irade açısından sorgulanabilir buluyorum" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Trakya gezisinin ilk ayağında Tekirdağ’a bağlı Çorlu Belediye Başkanı CHP’li Ünal Baysan’ı makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Ünal Baysan ile Başkan Yardımcıları tarafından karşılanan Feyzioğlu, Başkan Ünal Baysan ile makamında bir süre görüştü. Fevzioğlu, ziyaret sırasında günün anısına üzerinde Türkiye Barolar Birliğinin amblemin bulunduğu seramik şilt hediye etti.

Çıkışta gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecini sorması üzerine Metin Feyzioğlu, sürecin devam ettiğini belirterek, "Süreç yürüyor, ama şuana kadar hala adayların belli olmamasını açıkçası milli irade açısından sorgulanabilir buluyorum. Gerek iktidar partisinin, gerek muhalefet partilerinin henüz aday göstermemesi halkın da üzerinde düşünmesine imkan verecek bir adayın veya adayların maalesef ortaya çıkmamasına neden oldu" diye konuştu.

"ADAY GÖSTERİLMEDE GEÇ KALINDI"

Adayların gösterilmesinde geç kalındığı kanaatinde olduğunu dile getiren Feyzioğlu "Ben adayların geç gösterildiği ve geç kalındığı kanaatindeyim. Şuanda en azından muhalefet partileri açısından ifade edebilirim kendilerini tanıtacak ve adayımız budur şundan budur diye Türkiye’yi gezecek bir vakit kalmadı herhalde. Ben 5 yıldır Türkiye’yi geziyorum. Benim dördüncü turum. Bu gezilerin Cumhurbaşkanlığı ile ilgisi yoktur. 81 ilde 79 yerde baro var. Hem onları dolaşıyorum konferanslar veriyorum" ifadelerini kaydetti.

Feyzioğlu daha sonra Çorlu Adliyesinde avukatlarla görüşerek avukatların sorunlarını dinledi. Feyzioğlu, görüşmelerin ardından Kırklareli’ye gitmek üzere Çorlu’dan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.