Mesut Özil'den Erdoğan'la görüşme açıklaması: Amaç makama saygı göstermekti

Mesut Özil'den Erdoğan'la görüşme açıklaması: Amaç makama saygı göstermekti

Alman milli takımının Türk oyuncusu Mesut Özil, Dünya Kupası'ndan ve Türkiye'deki seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşme hakkında ilk kez konuştu.

Dünya Kupası öncesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la fotoğraf çektirdiği için Almanya’da topa tutulan Alman milli takımı oyuncusu Mesut Özil’den bir açıklama geldi.

Twitter’dan yazılı açıklama yapan Özil, ‘Almanya’ya mı yoksa Türkiye’ye mi bağlı olduğu’ yönündeki eleştirilere, “Almanya’da büyümekle beraber, ailemin kökleri Türkiye’de. İki kalbim var; biri Alman ve biri Türk”yanıtını verdi.

‘HERHANGİ BİR POLİTİKAYA DESTEK ANLAMINA GELMİYOR’

Çocukluğum boyunca annem bana geldiğim yere her zaman saygı göstermeyi ve nereden geldiğimi hiç unutmamayı öğretti, ve bunlar hâlâ gözettiğim değerler” diyen Özil, Erdoğan’la görüşmesi için şunları yazdı: “Benim için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la çektirdiğim fotoğraf siyaset veya seçimlerle ilgili değildi, ailemin ülkesinin en üst makamına saygı göstermekle ilgiliydi. Benim işim futbol oyunculuğu, siyaset değil ve buluşmamız da herhangi bir politikaya destek anlamına gelmiyordu.” 

Erdoğan’la görüşmelerinde hep futboldan söz ettiklerini vurgulayan Özil, şöyle devam etti: “Alman medyası daha farklı bir durum yaratmış olsa da, gerçek şu ki, Cumhurbaşkanı ile görüşmemek, bugün bulunduğum yerle gurur duyduklarını bildiğim atalarımın kökenlerine saygı göstermemek olacaktı. Benim için Cumhurbaşkanı’nın kim olduğunun bir önemi yoktu. Bu kişinin Cumhurbaşkanı olmasının önemi vardı.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA SAYGI GÖSTERDİM’

Bir kişiye değil, siyasi makama saygı gösterdiğini belirten Özil, “Bu kişi Türkiye ya da Almanya Cumhurbaşkanı olsaydı, daha farklı davranmayacaktım” dedi. Özil, açıklamasına şu cümlelerle son verdi: “Birçok kültürde siyasi liderin makamının o kişiden ayrı düşünülmemesi nedeniyle bunu anlamadın zor olduğunu biliyorum. Fakat bu vakada durum farklı. Son seçimlerin veya ondan önceki seçimlerin sonucu ne olursa olsun, yine de o fotoğrafı çektirirdim.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.