Mesud Barzani: Sabrımızın da bir sınırı var

Mesud Barzani: Sabrımızın da bir sınırı var

İran tarafından başkent Erbil’e düzenlenen balistik füze saldırıları nedeniyle açıklama yapan Mesud Barzani, "Bizi öldürebilirler ama irademizi kıramazlar” dedi.

Mesajında Erbil’e daha önce de İran tarafından saldırılar düzenlendiğini hatırlatan Barzani, “Erbil'in 2020'den bu yana İran Devrim Muhafızları ve müttefik güçler tarafından onlarca haksız füze ve drone saldırısına maruz kaldığını herkes biliyor. Bu saldırılar Kürt halkına karşı yapılmış olan açık bir zulüm haksızlıktır. Bu suçların failleri ve Erbil'e yönelik saldırıların arkasında olanlar, iftiraların, bahanelerin ve iddiaların hiçbir dayanağı olmadığını çok iyi biliyorlar ve suçlarını örtmek için Erbil'e ve Kürt halkına yönelik bu saldırıları düzenliyorlar” ifadelerini kullandı. 

"Bizi öldürebilirler ama irademizi kıramazlar"

Mesud Barzani, “Sabrımızın da bir sınırı var, son saldırıda dün gece Erbil'de masum bir aileyi katlettiler ki bunu şiddetle kınıyoruz. Hiç şüphe yok ki bu saldırı ne cesaret ne de yiğitliktir, failleri açısından büyük bir utançtır” dedi. 

Mesut Barzani şöyle devam etti: 

“İran halklarına sesleniyorum, biz İran halklarına her zaman saygı duyduk, onlara dostluk ve kardeşlik elimizi uzattık. Saldırganların Erbil'e ve Kürt halkına karşı işledikleri suçlar için öne sürdükleri mazeretlerin hiçbir dayanağı olmadığını ve iddiaların gerçeklerden uzak olduğunu temin ediyorum.

Saldırganlar bu zulmü sonsuza kadar sürdüremezler, biz de bu zulme ve haksızlığa karşı sessiz kalamayız.

İran'ın füze ve drone saldırılarının faillerine mesajım şudur: Kadınlarımızın, çocuklarımızın, sivillerimizin şehit olması sizin için gurur değildir. Bizi öldürebilirler ama emin olun irademizi kırmazlar. Kürt halkı Allah'a ve davasının meşruluğuna güvenmektedir. Allah her türlü zalimden ve güçten büyüktür.”

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı: Saldırıların bahanesi asılsız ve gerçek dışıdır

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı dün gece İran tarafından sivil yerleşim yerlerine düzenlenen 4 sivilin hayatını kaybettiği, 16 sivilin yaralandığı saldırıya ilişkin açıklama geldi. 

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İran Devrim Muhafızları'nın dün gece Erbil'e düzenlediği ve çok sayıda sivilin şehit olması ve yaralanmasıyla sonuçlanan düşmanca saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Şehit ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Kürdistan Bölgesi'nin sürekli haksız bir şekilde hedef alınması ve sivillerin şehit edilmesi uluslararası hukuka, komşuluğa ve insani değerlere karşı bir suçtur. Bu aynı zamanda Irak'ın egemenliğinin, barışının ve istikrarının da açık bir ihlalidir. Kürdistan Bölgesi hiçbir zaman hiçbir taraf için tehdit kaynağı olmamıştır ve olamaz. İran Devrim Muhafızları'nın saldırı bahanesi tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Bu nedenle Irak Federal Hükümeti'ni derhal gerçeklerin ortaya çıkarılması için soruşturma başlatmaya, Kürdistan Bölgesi'ni koruma ve bu saldırıları önleme görevini yerine getirmeye çağırıyoruz.”

İlgili Haberler
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.