Meskan'da barış nöbeti devam ediyor

Meskan'da barış nöbeti devam ediyor

Hakkari'nin Meskan Dağı'nda yapılması planlanan karakola karşı kurulan nöbet çadırlarındaki eylem devam ederken, 32. güne giren nöbet eylemini BDP kadın meclisi üyeleri Hakkarilileri barışa sahip çıkmaya davet etti.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari-Çukurca yolu ve Hakkari merkeze bağlı Kavaklı ve Kavak mıntıkası ile Kato Dağı bölgesinde 2 ayı aşkın süredir yaşanan askeri hareketlilik devam ederken, Meskan Dağı'ndaki karakol yapımı ve askeri yığınağa karşı BDP tarafından ikincisi başlatılan nöbet çadırındaki eylem 32'nci gününde devam ediyor.

İlk günden bu yana nöbet eylemine destek veren Hakkari Barış Anneleri İnisiyatifi ve BDP Hakkari Gençlik Meclisi üyeleri barış nöbetini devr aldılar.

Yağışlı ve soğuk havaya rağmen kurdukları çadırlarda 'Barış nöbeti' için bekleyen yurttaşlar ateş yakarak ısınmaya çalışırken, gençler de Kürtçe şarkı ve marşlar eşliğinde halaylar çekerek nöbete farklı bir renk katıyor.

BDP Hakkari Merkez İlçe Eş Başkanı Cevahir Kaçar nöbet eylemine destek verilmesi çağrısı yaparken, Barış Anneleri İnisiyatifi Sözcüsü Sıdıka Kaya ise barış için başlattıkları nöbet eylemine barıştan yana olan bütün kesimlerin destek vermesi çağrısı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.