Meskan'da barış nöbeti devam ediyor

Meskan'da barış nöbeti devam ediyor

Hakkari'nin Meskan Dağı'nda yapılması planlanan karakola karşı kurulan nöbet çadırlarındaki eylem devam ederken, 21. güne giren nöbet eylemini Kurdi-Der Hakkari ve ilçe şube yöneticileri devr aldı.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari-Çukurca yolu ve Hakkari merkeze bağlı Kavaklı ve Kavak mıntıkası ile Kato Dağı bölgesinde 2 ayı aşkın süredir yaşanan askeri hareketlilik devam ederken, BDP öncülüğünde Meskan Dağı'nın zirveye yakın bölümünde başlatılan 'Barış nöbeti' 21. gününe girdi..
Meskan'daki nöbet eylemini KURDÎ-DER Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli şube üyeleri tarafından devr alındı.

Nöbeti devralmalarının ardından yapılan açıklamada, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı'na değinerek, "Bu coğrafyada dil üzerine baskılar oldu. Asimilasyon politikaları uygulandı. Kürtçeyi asimile etmeye çalışanlar bu coğrafyada sömürgeci politikalarını sürdürüyor. Kamuoyunun da bildiği gibi sömürgeci zihniyet bugün Meskan'da karakol yapımına başlamış. Biz KURDÎ-DER olarak sesleniyoruz. Bu coğrafyada artık ne bir gencin kanı dökülsün ne de annelerin gözyaşları akmaya devam etsin" ifadelerine yer verildi. 

Nöbet eylemine dengbêjler de destek verirken, yurttaşlar soğuktan korunmak amacıyla yaktıkları ateş başında gece boyunca şarkı söyledi.

2-157.jpg

1-256.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.