Merve Kavakçı'ya tazminat ödenecek

Merve Kavakçı'ya tazminat ödenecek

Vekilliği düşürülen Merve Kaçakçı'ya tazminat ödenecek. Eski vekil statüsü de alacak olan Kavakçı'nın ailesi de hizmetlerden yararlanabilecek.

28 Şubat sürecinde Meclis’te başörtüsü ile gelen Merve Kavakçı, milletvekilliğinin düşürüldüğü tarihten Fazilet Partisi’nin (FP) kapatıldığı güne kadar dönemdeki vekil maaşını tazminat olarak alacak. Fazilet Partisi’nden milletvekili olarak Meclis’e giren Kavakçı, yemin törenine başörtülü geldiği için Meclis’ten çıkarılmıştı.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre, Meclis başkanlığı Kavakçı’nın başvurusu üzerine hukuk müşavirliği ve Sayıştay’dan resmi görüş istedi. Nazlı Ilıcak ve Bekir Sobacı’nın da aralarında bulunduğu bazı vekillerin FP’nin kapatılması nedeniyle yasaklı hale geldiklerine ve maaş alamadıklarına dikkat çeken Sayıştay, Kavakçı’ya 18 yıllık faiz ödemesinin mümkün olmadığını bildirdi.

KAVAKÇI’YA ESKİ VEKİL STATÜSÜ VERİLECEK

Meclis başkanlığı, Sayıştay’ın görüşü üzerine Kavakçı’ya verilecek miktarı, milletvekillerine o dönem verilen maaş üzerinden hesaplayarak 71 bin lira olarak belirledi. Bu dönem Kavakçı’nın maaşının düşürüldüğü 16 Mayıs 1999 tarihinden FP’nin kapatıldığı 22 Haziran 2001’e kadar geçen süreyi kapsıyor.

Kavakçı’nın bugüne kadarki sağlık harcamalarını belgelendirmesi durumunda milyonlarca lira ödeme yapılmasının gündeme gelebileceği belirtiliyor. Kavakçı, bu kararla birlikte emekli milletvekili statüsünde olabilecek. Kavakçı ve ailesi, vekillerin yararlandığı sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek, VIP salonlarını kullanabilecek. Kavakçı, ‘eski milletvekili’ kartı ve Meclis’e giriş kartı alabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.