Mersin'de Temizlik İşçileri Soma İçin İş Bıraktı

Mersin'de Temizlik İşçileri Soma İçin İş Bıraktı

Mezitli İlçesi'nde belediye temizlik işçileri, Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşanan maden faciası nedeniyle 1 saat iş bırakarak oturma eylemi yaptı.

MERSİN - Mezitli Belediyesi'nde çalışan temizlik işçileri, Davultepe Mahallesi'ndeki Temizlik İşleri Garajı'nda iş bıraktı. Soma'da yaşanan maden faciası nedeni ile yaklaşık 1 saat süren iş bırakma sırasında oturma eylemi yaptı. Eylem sırasında 'Yüreğimiz Soma'da', 'Hepimiz işçi, hepimiz emekçiyiz' sloganları atan işçiler, "Soma İlçesindeki maden ocağında evlerine ekmek götürebilmek için ağır koşullarda, ucuz hayat şartlarında çalıştırılan 283 maden işçisi emekçimiz hayatını kaybetmiştir. Emekçi yoldaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı emekçilerimize acil şifalar diliyoruz. Soma faciası bir iş kazası değildir, tam bir cinayettir" diye konuştu.

Temizlik işçileri adına konuşan Temizlik İşleri Amiri Mehmet Uğur Bay da "Bir tarafta kömür yerine ömürlerin yandığı Soma'da, devletin ambulansının sedyesi kirlenmesin diye çizmesini çıkarmaya çalışan yaralı emekçi kardeşimiz, diğer tarafta işçimizi, emekçimizi itip kakanlar. Bizler bu acının son olmasını diliyor, bir daha böyle işçi cinayetleri ile karşılaşmak istemiyoruz" dedi.

Eylemci işler daha sonra, olaysız bir şekilde görev yerlerine gitti.

Mersin'de Temizlik İşçileri Soma İçin İş Bıraktı

Mersin'de Temizlik İşçileri Soma İçin İş Bıraktı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.