Mersin'de 'Barış Nöbeti' sonlandırıldı

Mersin'de 'Barış Nöbeti' sonlandırıldı

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu'nun başlatmış olduğu 3 haftalık "Barış Nöbeti" son buldu.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Kürdistan'da süren kuşatma ve katliamlara karşı başlatmış olduğu 3 haftalık "Barış Nöbeti"nin sonuncusunu Özgür Çocuk Parkı'nda gerçekleştirdi. "Silahlar sussun, yaralılar için sağlık koridoru açılsın, barış için nöbetteyiz" pankartının açıldığı eylemde, "Savaşa hayır, barış hemen şimdi", "Katil AKP halka hesap verecek" ve "Savaşa karşı barışı savunacağız" sloganları atıldı. Saat 17.00'ye kadar sürecek nöbet eylemi öncesi kitle adına basın açıklamasını Mersin Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Sinan Muşlu yaptı. 

Türkiye'de bugüne kadar iktidarın sürdürdüğü savaş politikalarının son bulması için yapılan bütün çağrılara AKP'nin kulak tıkadığını ifade eden Muşlu, "Suruç katliamlarından bu yana ülkemiz bir katliamlar ülkesine dönüştü" dedi. AKP'nin bu savaş politikasından derhal vazgeçmesi gerektiğinin altını çizen Muşlu, "AKP iktidarının Kürt sorununu savaş siyaseti, şiddet siyasetiyle bitirme yöntemi sonuçsuz kalmıştır. AKP'nin Suriye ve Ortadoğu politikası çökmüştür. AKP'nin Ortadoğu ve dünyada ki diplomatik yalnızlığını görüp bu siyasetine son vermesi gerekir. İktidarın bir an önce demokratik ve barışçıl yöntemleri tekrar öne çıkartmalıdır" dedi.

Muşlu son olarak, AKP'nin diyalog ve müzakere yöntemleri ile TBMM'de bu sorunu çözebilecek yasal iradeyi gündemine alması gerektiğini belirterek, kendi halkı ile barışmasının öneminden bahsetti. 

Yapılan açıklamanın ardından yurttaşlar saat 17.00'ye kadar sürecek nöbet eylemine geçti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.