Mersin merkezli 'paralel yapı' operasyonunda 10 tutuklama

Mersin merkezli 'paralel yapı' operasyonunda 10 tutuklama

Aralarında Emniyet müdürlerinin de olduğu Mersin merkezli olarak 14 ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 50 kişiden 10'u tutuklandı.

Mersin merkezli olarak 14 ilde polisler tarafından yapılan eş zamanlı baskınlarda "paralel yapı" mensubu oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan aralarında Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Özlü ve eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Kaya ile Mersin eski İstihbarat Şube Müdürlerinden Ali Çengelci'nin de bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı. 

Emniyet sorguları ardından savcılığa sevk edilen 50 kişi, ifadeleri alındıktan sonra tutuklama talebiyle Sorgu Hâkimliği'ne sevk edildi.

Sorgu Hâkimliği'nde alınan ifadeleri alınan Şenol Kaplan, Hüseyin Bezmez, Faruk Kırılmaz, Recep Özcan, Ali Yazgan, Kemal Han, Fehmi Sevindir, Hikmet Elçiçeği, Recep Üren ve Raşit Şenel tutuklandı. 

Mersin eski İstihbarat Şube Müdürleri Ali İhsan Kaya, Ali Çengelci ile eski Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Özlü'nün de aralarında bulunduğu 30 kişi ise "adli kontrol" şartı ile serbest bırakıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.