Mersin 10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başladı

Mersin 10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başladı

Bu yıl "İşimiz Gücümüz, Yaşamak" sloganı ile düzenlenen 10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin Mersin programı, kentte düzenlenen yürüyüş ile başladı. 25-28 Aralık tarihleri devam edecek olan festivaldeki birçok film ücretsiz izlenebilinecek.

Mersin'de 10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali dün akşam Mersin Postanesi önünden Devlet Opera Bale Binasına kadar yapılan yürüyüşle başladı. Bu yıl ki teması "İşimiz Gücümüz, Yaşamak" olan festivalin Mersin programının açılışı, düzenlenen yürüyüş sonarsı gösterimi yapılan "Yollara Düştüler" adlı belgesel film ile yapıldı.
Gösterime işten atılan Şişecam işçileri, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çekezoğlu, Sine Sen Genel Başkanı Zafer Ayden, oyuncular Menderes Samancılar ve Emre Canpolat, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Genel-İş Sendikası üyesi işçiler, KESK Şubeler Platformu, Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş ve çok sayıda kişi katıldı. 

Film festivali, bugün "Ax û Av", Yarıca'daki zeytinlik direnişini anlatan "Ölmez Ağaç", "Mavi Ring", "Apple'ın Tutulmayan Sözleri", "Saklı Dil", "Madum", "Altın Rüya" ve "Fıtrat" adlı eserlerin gösterimleri ile devam edecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.