Merkez Bankası’ndan yeni adım

Merkez Bankası’ndan yeni adım

Merkez Bankası, 3 Haziran'dan itibaren miktar ihalesi ile sağlanan 1 hafta vadeli repo fonlamasında günlük tutarın belirlenmesinde fonlama stokunun dengeli dağıtımını hedefleyeceğini duyurdu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), likidite yönetimi ve sadeleşme konusunda yeni adım attı. Merkez'den yapılan duyuruya göre, 3 Haziran'dan itibaren miktar ihalesi ile sağlanan 1 hafta vadeli repo fonlamasında günlük tutarın belirlenmesinde fonlama stokunun dengeli dağıtımını hedefleyeceğini açıkladı.

Yapılan açıklama şöyle: "18 Ağustos 2015 tarihinde duyurulan 'Küresel Para Politikalarının Normalleşme Sürecinde Yol Haritası' kapsamında, likidite politikasındaki öngörülebilirliği artırmak ve bankaların likidite yönetimlerini daha etkin yürütmelerini sağlamak amacıyla; 3 Haziran 2016 tarihinden başlamak üzere, miktar ihalesi yöntemiyle sağlanan bir hafta vadeli repo fonlamasına ilişkin günlük ihale tutarının belirlenmesinde, toplam haftalık vadeli fonlama stokunun haftanın günlerine dengeli dağıtılması hedeflenecektir". 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.