Merkez Bankası'ndan bir faiz kararı daha geldi

Merkez Bankası'ndan bir faiz kararı daha geldi

Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tebliğiyle reeskont işlemlerinde iskonto faiz oranı yıllık yüzde 43.25’e çıkarıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) reeskont ve avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranlarındaki değişikliğe ilişkin tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranı yıllık yüzde 43.25, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 44.25 olarak belirlendi.

Öte yandan 1 Aralık tarihinden bu yana reeskont işlemlerinde oran yüzde 40.75, avans işlemlerinde oran ise yüzde 41.75 olarak uygulanıyordu.

Reeskont faizi nedir?

Reeskont faiz oranı, varlığın nakde dönüştürülmesi esnasında uygulanan ve senette veya vadeli çekte faiz oranının belirtilmediği takdirde uygulanan orana denir. Reeskont oranı avans faiz oranıyla genelde aynı olup iskonto faiz oranından ise yüksektir.

İskonto faizi nedir?

Senedin peşin değerinin hesaplanmasında kredi kurumunun uyguladığı faiz oranıdır.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.