Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan: Reeskont limiti artırılacak

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan: Reeskont limiti artırılacak

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, "Temmuzda 10 kat artışla 3 milyar liraya yükselttiğimiz reeskont limitini daha da artıracağız, çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan,  reeskont limitleriyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Erkan, "Temmuz'da 10 kat artışla 3 milyar liraya yükselttiğimiz reeskont limitini daha da artıracağız, çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Ekonomim'in haberine göre Erkan, yatırım taahhütlü avans kredileriyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Erkan, "Yatırım taahhütlü avans kredileriyle cari dengeye katkı verecek ve etkileri döviz kuru ve fiyat istikrarında hissedilecek alanlarda üretim artışı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

3 MİLYAR TL SEVİYESİNE YÜKSELTİLMİŞTİ 

Merkez Bankası, 21 Temmuz ve 12 Eylül tarihlerinde ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredisi günlük kullanım limitinde yaptığı güncellemelerle günlük limitleri önceki düzeyine göre toplamda 10 kat artırılarak 3 milyar TL seviyesine yükseltmişti.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ise İSO toplantısında ticari bankaların reeskont kredilerindeki payının artırılması üzerinde durduklarını söylemişti. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.