Merkel'den Türkiye'ye 'karışık' mesajlar

Merkel'den Türkiye'ye 'karışık' mesajlar

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin üyelik sürecinin ele alınacağı AB Liderler Zirvesi öncesi konuştu. Merkel, "Demokratik değerler açısından Türkiye'deki gelişmeler çok olumsuz" derken, Ankara'nın sığınmacılar konusundaki tavrını övdü.

Türkiye’nin üyelik sürecinin tartışılması beklenen AB Liderler Zirvesi başlıyor.

Almanya’daki genel seçimler öncesinde Türkiye’nin üyelik sürecinin askıya alınmasını gündeme getiren Almanya Başbakanı Angela Merkel ise zirve başlarken Ankara’ya sığınmacılar konusunda sıcak, demokrasi konusunda eleştirel mesajlar verdi.

Merkel, “Demokratik değerler açısından Türkiye’deki gelişmeler çok olumsuz. Sadece Almanlar tutuklanmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye’de hukukun üstünlüğü bir bütün olarak yanlış yönde ilerliyor. Bu konuda çok endişeliyiz. Ve, katılım öncesi mali yardımın azaltılmasını destekleyeğim” dedi.

Almanya Başbakanı, sığınmacılar konusundaysa Türkiye’yi överek bu alandaki mali yardımın yenilenmesini istediğini açıkladı. Merkel, “Aynı zamanda Türkiye’nin ‘sığınmacılar konusunda harika bir iş yaptığını ve AB-Türkiye anlaşması kapsamında yükümlülüklerimiz olduğunu açıkça anlatacağım. Önümüzdeki yıllar için, şu ana dek verdiğimiz 3 milyar euro’ya ek olarak 3 milyar euro daha söz verdik. Bu sözü yerine getirmeliyiz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.