Merkel'den Türkiye'ye Büyükada kınaması

Merkel'den Türkiye'ye Büyükada kınaması

Büyükada'da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan insan hakları savunucuları konusunda Almanya'dan tepki... Almanya Başbakanı Angela Merkel, kararın 'tamamen haksız' olduğunu söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, aralarında bir Alman vatandaşının da bulunduğu altı insan hakları savunucusunun tutuklanmasını kınadı. Merkel, Büyükada’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan insan hakları savunucularından Alman eğitmen Peter Steudtner için verilen kararın ‘tamamen haksız’ olduğunu belirterek, “Alman hükümeti olarak bunu kınıyoruz” dedi.

Merkel, kararın Türkiye’de ‘masum insanların adalet sisteminin çarkına takıldığına dair başka bir örnek daha teşkil ettiği’ görüşünü aktardı. Merkel, Steudtner ve tutuklanan diğer kişilerle ‘dayanışma içinde olacaklarını’ söyledi.
Merkel, “Alman hükümeti salıverilmesi için her düzeyde, yapabileceği her şeyi yapacaktır” dedi.

10 insan hakları savunucusu İstanbul Büyükada’da yaptıkları toplantıdan sonra kaldıkları otelde gözaltına alınmış, mahkemeye yaklaşık iki hafta sonra çıkarılmıştı. Steudtner dahil altısı tutuklanmış, dördünün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verilmişti. Tutuklanan isimler arasında Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye Direktörü İdil Eser de bulunuyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.