Merkel'den Sultanahmet açıklaması

Merkel'den Sultanahmet açıklaması

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Sultanahmet'te meydana gelen patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, yaralı ve ölüler arasında Almanların olmasından endişe duyduklarını ifade etti.

lmanya Şansölyesi Angela Merkel ve ve Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, bu sabah 10.20'de Sultanahmet'te meydana gelen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu. Merkel, yaralı ve ölüler arasında Almanların olmasından endişe duyduklarını ifade etti. 

Reuters'ın haberine göre, yakın zamanda Başbakan Davutoğlu'yla bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini duyuran Merkel, "Uluslararası terörizm çirkin yüzünü İstanbul, Paris, Ankara, Tunus'ta gösterdi. Ona karşı kararlılıkla mücadele etmeliyiz" dedi. 

Dışişleri Bakanı Walter Steinmeier de şunları söyledi:

“Korkakça yapılan terör saldırısını nefretle kınıyoruz. Türkiye’nin yanındayız. Düşüncelerimiz terör saldırısında hayatını kaybeden, yaralananlar ve yakınlarında.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.