Meriç’te boğulan anne ve çocuğunun cenazesi bulundu

Meriç’te boğulan anne ve çocuğunun cenazesi bulundu

Yunanistan’a geçmek isterken bindikleri botun alabora olması sonucu nehirde kaybolan Hatice Akçabay ile bir yaşındaki oğlu Bekir Aras’ın cansız bedenleri bulundu.

Yurt dışına gitmek isterken bindikleri botun alabora olması sonucu nehirde kaybolan Hatice Akçabay ile bir yaşındaki oğlu Bekir Aras’ın cenazelerine ulaşıldı.

Akçabay'ın diğer oğulları Ahmet Esat ve Mesut Akçabay'ı arama çalışmaları ise devam ediyor.

Konuyla ilgili Twitter hesabından bilgi paylaşan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu "Meriç faciasında anne ve küçük bebeği Türk tarafinda bulunmus. Anne bebeğine sımsıkı sarılmış bulunmuş. Allah bunu yaşatanları ıslah etsin etmezse... Yunan tarafinda 10 akraba da nehir kenarında arıyor, can yeleği olan çocuğun kurtulma ümidi var. Allah aileye onu bağılar inş." dedi.

Türkiye tarafında yapılan arama çalışmalarına katılan çoçukmların amcası Yunus Akçabay ise dün gözaltına alındı.

Gözaltıyla ilgili de ilgili Twitter hesabından mesaj paylaşan Ömer Faruk Gergerlioğlu “Meriç faciası-son gelişme Edirne’de olan diğer amca Mesut Akçabay’la da görüştüm. Vali talimatıyla iki gün daha arama devam edecekmiş. Gözaltındaki kalp hastası diğer amca halen gözaltında, onu serbest bırakın, acılara acı katmayın. AFAD Taşköprü civarında aramaya devam ediyor" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.